Rozpoczął się kurs kulinarny „Od potraw regionalnych do potraw Europy Karpat. Zwyczaje żywieniowe” zorganizowany przez Uniwersytet Ludowy Europy Karpat przy Przemyskim Towarzystwie Kulturalnym.
Pierwsze spotkania organizacyjno-integracyjne, które odbyły się w dniach 24, 27 i 28.08.2024 r. były bardzo udane. Uczestnicy trzech grup tj. Fredropol, Żurawica Górna i Buszkowiczki mieli okazję zapoznać się z założeniami projektu oraz programem kursu, a także dowiedzieć się, jakie potrawy z różnych krajów Europy Karpat będą przygotowywane na kolejnych zajęciach.
Dziękujemy bardzo wszystkim uczestnikom za miłą i serdeczną atmosferę oraz pomoc w organizacji spotkań! Do zobaczenia na następnych zajęciach.
Kurs jest częścią zadania publicznego pt. „Uniwersytet Ludowy Europy Karpat” w ramach Rządowego Programu Wspierania Rozwoju Uniwersytetów Ludowych na lata 2020-2030 dofinansowanych ze środków Narodowy Instytut Wolności - Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego Komitet do spraw Pożytku Publicznego #PWRUL