Rozpoczął się kurs kulinarny „Od potraw regionalnych do potraw Europy Karpat. Zwyczaje żywieniowe”

12Września2024

Rozpoczął się kurs kulinarny „Od potraw regionalnych do potraw Europy Karpat. Zwyczaje żywieniowe” zorganizowany przez Uniwersytet Ludowy Europy Karpat przy Przemyskim Towarzystwie Kulturalnym.

Pierwsze spotkania organizacyjno-integracyjne, które odbyły się w dniach 24, 27 i 28.08.2024 r. były bardzo udane. Uczestnicy trzech grup tj. Fredropol, Żurawica Górna i Buszkowiczki mieli okazję zapoznać się z założeniami projektu oraz programem kursu, a także dowiedzieć się, jakie potrawy z różnych krajów Europy Karpat będą przygotowywane na kolejnych zajęciach.

Dziękujemy bardzo wszystkim uczestnikom za miłą i serdeczną atmosferę oraz pomoc w organizacji spotkań! Do zobaczenia na następnych zajęciach.

 

Kurs jest częścią zadania publicznego pt. „Uniwersytet Ludowy Europy Karpat” w ramach Rządowego Programu Wspierania Rozwoju Uniwersytetów Ludowych na lata 2020-2030 dofinansowanych ze środków Narodowy Instytut Wolności - Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego Komitet do spraw Pożytku Publicznego #PWRUL


znaki_strona_www.png